0%

INTERVIU. Viața de DJ în pandemie, cu DJ Andi:​

February 2, 2021 - News

INTERVIU. „În primul val al pandemiei m-am refugiat la mine în sufragerie. Am început să dau petreceri live din sufragerie”, spune DJ Andi (Alexandru Diță) despre perioada de izolare și despre cum l-a afectat suspendarea evenimentelor în 2020, din cauza pandemiei de Covid-19. 
Omul de radio a vorbit despre cum e viața de DJ în pandemie, despre cum a mers anul 2020 pentru el, dar și despre recenta lansarea a postului online Extravaganza Radio. 
PublicitateDJ Andi a lăsat Pro FM la finalul lunii noiembrie, iar la câteva zile a lansat postul Extravaganza Radio, pe 7 decembrie. După prima săptămână stația a numărat peste 30.000 de ascultări, spune fondatorul postului.
„A fost greu, tehnic. Voiam să îi dăm drumul pe 1 decembrie, dar am avut o întârziere de o săptămână din cauza pandemiei. Au întârziat niște echipamente”, povestește DJ-ul. 
Principalul program al postului, care se axează pe se axează pe muzică electronică, este emisiunea Extravaganza 629, alături de Liviu Hodor.
O un alt lucru interesant despre Extravaganza Radio este că merge pe rețeta unui „radio de mood”, după cum o numește DJ Andi. Mai exact, playlistul se modifică în funcție de momentul zilei:
„Este un radio de mood. Dimineața avem un program de „da-te jos din pat” și urcă în timp ce inaintezi în zi, practic devine mai dinamic. Noaptea avem un program chill, care să te ajute să îți pui gândurile în ordine”, explică acesta.
Cei doi realizatori pregătesc și un show special în noapte de Revelion, între 23:00 și 1:00. Alte noutăți pe care DJ Andi le-a anunțat sunt: 
– aplicația pentru iPhone și un skin pentru Alexa Amazon, adică ascultătorii să poată da „play” radioului doar cu vocea.
De asemenea, fondatorul proiectului intenționează să participe și la concursul de frecvențe radio, organizat periodic de CNA, pentru a obține o licența în FM.
„O frecvență pe FM va fi ca o încununare a proiectului”, spune el. 
DJ Andi a fost realizator Radio 21, Vibe FM, Pro FM și Radio Deea. Printre alte, a făcut emisiunea Request 629 și a făcut parte din Matinalii 21. Apoi, a urmat Patrula21.

Liviu Hodor, Manuel Riva, Dj Andi

Interviul, pe larg: Vrem să oferim și conținut nu numai muzică

Raul Bambu, reporter Paginademedia.ro: Cum a fost pandemia pentru tine? 
DJ Andi: „La început n-am simțit-o foarte aprig pentru că mi-am ocupat timpul cu producții muzicale. Pe lângă faptul că în primul val al pandemiei m-am refugiat la mine în sufragerie, cu playere și mixere. Am început să dau petreceri live din sufragerie și s-a creat o comunitatea faină în social media.
Le făceam de două ori pe săptămână. Interacționam cu oamenii, comentau. Toată lumea era în casă și eu le destindeam puțin viața.
N-am făcut-o pentru bani, am făcut-o din plăcere.”
Raul Bambu: Cum te-au afectat restricțiile și anularea festivalurilor? 
DJ Andi: „În vară s-au mai mișcat puțin lucrurile, au fost câteva petreceri. Apoi, când s-au oprit și astea, mi-a fost greu. Eram deprimat. N-am mai avut acces la public, iar pentru un DJ e greu. Se dereglează niște formule după care te ghidezi.
S-a stopat totul, iar eu așteptam Untold sau Saga Festival.”
Raul Bambu: Din ce te-ai susținut în perioada aceasta mai grea?
DJ Andi: „M-am susținut din economii. Am avut oameni care au fost lângă mine, prieteni și familie. Bani din producție nu prea se fac, cei mai mulți vin din spectacole.”
Raul Bambu: De ce ai transformat emisiunea pe care ai avut-o odinioară la posturi precum Virgin sau Pro FM în radio de sine stătător?
DJ Andi: „Mi s-a părut super tare, e un brand deja format și venea cu un capital de imagine în spate. Și numele, în sine, mi se pare o „extravaganță”, să vii cu un astfel de proiect într-un peisaj muzical ca cel din țara noastră.

Am primit un feedback bun din partea zonei de clubbing, unde mă situez eu. Radioul o să beneficieze de capitalul meu de imagine câteva luni, apoi vreau să iși consolideze poziția în piață.
Este o emisiune interactivă, cu telefoane în direct.”
Raul Bambu: Care au fost reacțiile oamenilor după ce ai lansat proiectul?
DJ Andi: „Inițial, când am anunțat chestia aceasta, lumea gândea că îmi fac un radio în sufragerie sau în garsonieră. Apoi, a apărut studioul în imagine și părerile s-au schimbat în bine. După ce au văzut ce a ieșit s-au blocat pur și simplu.
A fost greu, tehnic. Voiam să îi dăm drumul pe 1 decembrie, dar am avut o întârziere de o săptămână din cauza pandemiei. Au întârziat niște echipamente.

Radioul acesta va fi o chestie vie. Este un radio de mood. Dimineața avem un program de „da-te jos din pat” și urcă în timp ce inaintezi în zi, practic devine mai dinamic. Noaptea avem un program chill, care să te ajute să îți pui gândurile în ordine.
Vreau să fie ceva atipic, să nu aibă nicio legătură cu radioul tradițional.”
Raul Bambu: Din ce se va susține?
DJ Andi: „Deocamdată se susține din buget propriu. Avem și produse pe care le vindem, hanorace de exemplu. O să construim și un magazin pe site. Căutăm și publicitate, evident.”
Raul Bambu: Aveți planuri să-l extindeți? Poate să participați la concursul de la CNA?
DJ Andi: „Îmi venise în gând treaba aceasta, dar discutând cu partenerul de afaceri ne-am dat seama că trebuie să ne scoatem, momentan, din gând acest aspect. Mai întâi trebuie să ne punem la punct toate departamentele interne.
O frecvență pe FM va fi ca o încununare a proiectului.

Vrem să vedem cum merge mai întâi. Vrem să oferim și conținut nu numai muzică.”
Raul Bambu: Ce planuri ai pentru anul viitor?
DJ Andi: „Pregătim petrecerea de Revelion, care va avea 12 ore. La miezul nopții vom intra live pe Facebook și Zoom (între 23:00 și 1:00). Vom avea și concursuri.
Apoi, anul viitor trebuie să acoperim orice eveniment care are legătură cu zona noastră muzicală.
Pregătim și aplicația pe AppStore. Și de asemenea urmează să lansăm un skin pentru Alexa Amazon, adică ascultătorii să poată da „play” radioului doar cu vocea.
Ne propunem să creștem organic și, poate, din primăvară ne gândim la o campanie prin care să anunțăm proiectul. 
Cred că ar mai merită să punctez că sunt optimist pentru că, deja, am ajuns la 30.000 de ascultători într-o săptămână. Avem o platformă care măsoară aceste date, gen Google Anlytics.”

VIDEO. Inna, prin telefon invitată în prima emisiune Extravaganza 629

Articol preluat de pe: www.paginademedia.ro

Play Cover Track Title
Track Authors